THE OLD AGES
Prehistoric clothing classe 3^D
Music in the Mesopotanian cultureING
Język gestów pierwotnego człowieka_Roksana
8 grudnia 2015 r. na zajęciach z koła Erasmus+ „Communication nad Culture” pani Magdalena Rodzinka poprowadziła niezwykły warsztat kulinarny. Przygotowane zostało prehistoryczne danie wg przepisu uczennicy klasy 1C Julii Różyckiej. Do dania wykorzystane zostały następujące składniki: jadowite żaby, dzikie węże, jaszczurki, jajo dinozaura, owoce drzewa parówkowego, gigantyczne pszczoły, olbrzymie mrówki, niezwyczajne marchewki, kwaśne ziemniaki, pradawne zioła i laski aromatycznego cynamonu. Posiłek został zrobiony w oryginalnych drewnianych naczyniach z Etiopii, Kenii i RPA, które przywiozła ze swoich dalekich podróży pani Magda Rodzinka. Pomimo wielkiego ryzyka dla układu pokarmowego, który nie jest dostosowany do spożywania prehistorycznych posiłków uczniowie wykazali się niezwykłą odwagą – danie zostało zjedzone ze smakiem.